Az első évünk célja

Az egyik legnehezebb, de legfontosabb szerepünk az életben, szülőnek lenni. A feladat naponta állít minket kihívások elé, és mi szeretnénk jól dönteni, a gyermekeinknek a lehetőségeinkhez képest mindent megadni. Több szülőtársunk szembesül azonban azzal, hogy gyermeke az egész életét valamilyen betegséggel vagy fogyatékossággal fogja leélni, és ettől kezdve a család életében új időszámítás kezdődik. Az ilyen helyzetben lévő családok számára nincs pihenő, éjjel-nappal tart az ügyelet, a gondozás, a feladatok sora. Az egészséges gyermekeket nevelő szülőknek természetes, hogy a nyári szünet alatt táborba, nagyszülőkhöz, barátokhoz küldik a csemetéket, így biztosítva tartalmas elfoglaltságok számukra és némi „szabad időt” a szülők számára, majd az iskolakezdéssel újra megoldódik a nap nagy részében a gyerekek felügyelete.

A tartósan beteg és/vagy fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családoknál a gondozásra fordított idő szinte végtelenítve van, hiszen egy mozgáskorlátozott vagy éppen autista gyermeket nem biztos, hogy a nagyszülők el tudják látni, számukra sokkal nehezebb megfizethető tábort is találni.

Alapítványunk munkájában résztvevő szakértőnk javaslatára, tevékenységünk első évében nekik szeretnénk segíteni, mert rendkívül fontosnak tartjuk, hogy ezek az élethosszig nehéz helyzetben lévő családok érezzék, nincsenek egyedül.