Jótékonysági főzés

December 23-án 300 adag ételt tudtunk kiszállítani rászoruló családoknak. De hogyan is kezdődött? Megkerestek minket az Arany Korsó üzemeltetői, két jólelkű srác, hogy arra gondoltak karácsonykor szervezhetnénk egy jótékonysági főzést. Természetesen nagyon örültünk az ötletnek és meghirdettük, hogy várjuk a csapatok jelentkezését. Arra nem gondoltunk, hogy 15 csapat szeretne főzni. Így a tervezett 120 adag helyett, 300 adag finom meleg étel készült el. Mindenki mást csinált volt káposzta, halászlé, pörkölt, tárkonyos leves, pacal babgulyás és még sorolhatnánk. Minden csapat kitett magáért, nagyon szépen köszönjük a munkájukat és reméljük jövőre is találkozhatunk velük.

Az ételek 10 órakor kezdtek el rotyogni a fazekakban. 14 órára minden csapatnak készen kellett állnia az ételek kiadagolására. Miután a csapatok összekészítették a kiadagolt ételeket, futárjaink ültek autókba és hordták ki a családoknak. Volt futárunk Újhartyán, Inárcs, Kakucs irányába, de még Pusztavacsra is szállítottunk. Természetesen Dabason is elindultak a futárok, itt volt a legtöbb címünk. Az ételeket több, mint 3 órán keresztül osztottuk. Aki találkozott a családokkal láthatta, hogy mekkora örömet jelent nekik pár tál melegétel. Ilyenkor szembesülhetünk azzal, hogy milyen apró dolgokkal tudunk másoknak örömet szerezni.

Természetesen egy főzés, nem múlhat el zsűrizés nélkül. Ezúton is szeretnénk megköszönni a zsűritagoknak, szakmai szemmel, Miták Csaba és Deák Bence kóstolta az ételeket, de laikus zsűritagjaink is voltak, köszönjük hogy elvállalták ezt a feladatot. A harmadik helyezettek a következő csapatok lettek: Gabika csapata és az AdOM csapata. Második helyezett az Öreg korsósok csapata lett finom pacal pörköltjükkel, az első csapat pedig, a Káosz Brigád volt, akik minden csapat után kezték el a főzést, 10 óra helyett, délben. Gratulálunk nekik és reméljük, hogy jövőre is ilyen finom ételeket fognak főzni a családoknak.

Végül szeretnénk megköszönni, az összes támogatónak, aki segített abban, hogy létrejöjjön ez a szuper program.Köszönjük állandó támogatóinknak. Köszönjük a TESZ 97 Kft. ételadományát, köszönjük a műanyag ételhordókat SZÁLL-KER PLAST Kft., köszönjük annak, aki kijött megkóstolni az ételeket és adakozott, köszönjük a szervezést és a helyszín biztosítását az Arany Korsó Sörözőnek, köszönjük a futárok munkáját, köszönjük a zsűritagok munkáját és köszönjük a főző csapatok beletett energiáját és munkáját.

Egy igazi csoda volt a nap, még a hó is elkezdett hullani, így tényleg úgy éreztük, hogy karácsonyi angyalokként, hóesésben adhatjuk át az ételeket a rászorulóknak.